You are here:

Politika privatnosti

EGIS ROAD OPERATION CROATIA D.O.O. POLITIKA PRIVATNOSTI ZA POSJETITELJE WEB STRANICE WWW.EGIS.HR

Ovom Politikom privatnosti, Društvo EGIS ROAD OPERATION CROATIA d.o.o iz Zagreba, Martićeva 47,(u daljnjem tekstu EGIS) štiti privatnost svojih Korisnika – posjetitelja web stranice www.egis.hr i iskazuje brigu za njihove osobne podatke prema Općoj EU uredbi o zaštiti podataka 2016/679/EZ (Uredba) i Zakona o provođenju Opće uredbe o zaštiti podataka NN 42/2018 (Zakon). Politikom privatnosti EGIS na temelju cl.13. Uredbe transparentno i javno objavljuje načine na koje obradu osobnih podataka provodi isključivo prema Načelima Uredbe. EGIS ROAD OPERATION CROATIA d.o.o. u Hrvatskoj djeluje kao tvrtka Operater tj. Upravitelj na Autocesti Zagreb Macelj (A2). Na temelju Ugovora o upravljanju i održavanju autoceste Zagreb-Macelj, obveze upravljanja i održavanja, te naplate cestarine u ime i za račun Koncesijskog društva Autocesta Zagreb Macelj d.o.o. na predmetnoj autocesti A2 prenesena su na nas. Politiku privatnosti prema Korisnicima autoceste kao voditelj obrade osobnih podataka objavljuje Koncesijsko društvo na svojim web stranicama www.azm.hr.

1. Osobni podaci i obrada osobnih podataka Osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”), a pojedinac ili ispitanik kako ga zove Uredba, čiji se identitet može utvrditi, jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno. Obrada osobnih podataka je svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

2. Prikupljanje osobnih podataka EGIS prikuplja osobne podatke koje ispitanik dostavlja svojom voljom. Podaci se prikupljaju na sljedeće načine:
Slanjem elektroničke pošte na e-mail adrese društva EGIS
Osobnim kontaktom sa zaposlenicima EGIS-a
Osobni podaci prikupljaju se i obraduju samo za određene svrhe priopćene Korisnicima – ispitanicima te se dalje ne obraduju na način koji nije u skladu sa svrhom u koju su prikupljeni, osim ako nije drugačije propisano zakonom ili na temelju privole korisnika.

3. Svrha i pravni temelj obrade osobnih podataka:
Posjetitelji web stranice www.egis.hr i osobni kontakt Dostava podataka potrebna je u svrhu odgovaranja na upite i reklamacije putem slanja poruka elektroničke pošte na neku od e-mail adresa ili osobnim kontaktom sa zaposlenicima EGIS-a. Pravni temelj za ovu svrhu je legitimni interes EGIS-a i/ili Korisnika. Neki podaci se prikupljaju automatski – više možete pročitati u odjeljku web kolačići. Osobni podaci prikupljeni u svrhu odgovaranja na upite i reklamacije čuvaju se do okončanja postupka upita ili reklamacije, osim u slučajevima kad su dokaz u sudskom, upravnom, arbitražnom ili drugom postupku.

4. Uvid u osobne podatke, prijenos u treće zemlje Osobni podaci koriste se isključivo u ranije navedene svrhe te će u postupku obrade biti dostupni vanjskim izvršiteljima obrade, s kojima je EGIS sklopio Ugovore. Vanjski izvršitelji su renomirane organizacije iz EU koje EGIS angažira za izvršavanje eksternaliziranih funkcija i to npr. knjigovodstva, IT podrške, konzultantskih i pravnih usluga. Pored toga, na temelju zakonskih obaveza, osobni podaci biti će dani na uvid i predstavnicima nadležnih tijela (npr. policija, sudovi, AZOP…), a na temelju pisanog zahtjeva. Osobni podaci ne prenose se u treće zemlje, u skladu s Uredbom i Zakonom.

5. Sigurnost osobnih podataka Osobni podaci biti će pohranjeni i obrađivani u zakonskom roku te zaštićeni adekvatnim sigurnosnim mjerama. Za sve podatke kreiraju se sigurnosne kopije. Svi osobni podaci štite se adekvatnim tehničkim i organizacijskim mjerama od neovlaštenog uvida, izmjene, gubitka, krade tj. svake druge povrede i zlouporabe što uključuje:
Obvezu svih vanjskih izvršitelja obrade podataka i svih primatelja na zaštitu osobnih podataka Korisnika preko odgovarajućih ugovora, odnosno ugovornih klauzula
Primjenu Načela minimizacije, tj. smanjenja količine prikupljanja i obrade osobnih podataka
Primjenu Načela transparentnosti, tj. primjereno informiranje ispitanika u vezi obrade njihovih osobnih podataka
Provođenje redovitih kontrola sigurnosnih mjera i mjera zaštite osobnih podataka

6. Web kolačići: Web stranice www.egis.hr koriste web kolačiće. Informacije koje se tako prikupljaju mogu sadržavati osobne podatke i služe boljem funkcioniranju stranica te poboljšanju korisničkog iskustva. Korisnik prilikom posjeta internetskoj stranici može dati ili uskratiti svoju privolu za korištenjem istih.

7. Prava ispitanika: EGIS osigurava uvjete kako bi se Korisnik odlučio o obradi svojih osobnih podataka. Prije svega su omogućena sljedeća prava: pravo na pristup podacima, pravo na ispravak, pravo na brisanje, pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka, pravo na prigovor, pravo na pritužbu nadzornom tijelu. Ispunjenje navedenih prava Korisnik može zahtijevati:
elektronskim putem na e-mail adresu: dpo@EGIS.hr
pisanim putem na adresu EGIS d.o.o. Zagreb, Martićeva 47, uz naznaku “Zaštita osobnih podataka”.
Ako Korisnik smatra da je obrada njegovih osobnih podataka u suprotnosti s Općom uredbom o zaštiti podataka, ima pravo podnijeti prigovor nadležnom nadzornom tijelu. Za područje Republike Hrvatske nadzorno je tijelo Agencija za zaštitu osobnih podataka, sa sjedištem na adresi: Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb, Hrvatska, web: http://azop.hr/, tel.: +385 1 4609 000. Napomena – pri postavljanju zahtjeva nužna je identifikacija podnositelja zahtjeva. Razlog je zaštita Korisnika, kao vlasnika osobnih podataka. 8. Rješavanje nesporazuma ili dodatna pitanja: Kako bi Korisnik riješio moguće nesporazume ili postavio dodatna pitanja u vezi zaštite osobnih podataka, može se obratiti na e-mail adresu dpo@EGIS.hr 9. Stupanje na snagu i izmjene Politike privatnosti: Ova Politika privatnosti stupa na snagu i primjenjuje se na sve Korisnike od 25.5.2018. Moguće su izmjene i dopune ove Politike. Aktualna verzija uvijek je dostupna na web stranicama www.egis.hr te u sjedištu EGIS i na svim prodajnim mjestima na autocesti.

Kontakt: Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na:

EGIS ROAD OPERATION CROATIA d.o.o Martićeva 47, 10000 Zagreb, RH

Telefon: +385 (0)49 382 888

e-mail: office@egis.hr

 

Kolačići

Uvod
Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova stranica mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi  web stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Zaštita osobnih podataka
EGIS Road Operation Croatia d.o.o. obvezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici EGIS Road Operation Croatia d.o.o. odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
EGIS Road Operation Croatia d.o.o. poduzima tehničke i organizacijske mjere sigurnosti za zaštitu Vaših osobnih podataka od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka ili izmjena te od neovlaštenog otkrivanja ili pristupa. Podaci o korisnicima dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
Iako EGIS Road Operation Croatia d.o.o. provodi zaštitne mjere za zaštitu podataka, ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na, ili s naše Internetske stranice, te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući  i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Korištenje kolačića na www.egis.hr
www.egis.hr koristi kolačiće kako bi omogućili bolje korisničko iskustvo. Kada koristite našu internetsku stranicu  možete također zaprimiti kolačić „treće strane“.
www.egis.hr upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenosti web stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti web stranice i pri tom također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.  www.egis.hr također upotrebljava kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga  poduzeća EGIS Road Operation Croatia d.o.o. i to na samoj web stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korištenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane (uključujući i Google), u suradnji sa poduzećem EGIS Road Operation Croatia d.o.o., prikazuju oglase poduzeća EGIS Road Operation Croatia d.o.o. na web-lokacijama na cijelom internetu. Posebno ističemo da možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa (http://www.google.com/settings/ads). Također, u svrhu planiranja objava sadržaja primjerenih Vašim interesima i budućih marketinških kampanja koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting gdje možemo upotrebljavati podatke iz Googleova oglašavanja na temelju interesa ili podataka o publici treće strane (npr. dob, spol i interesi) na usluzi Google Analytics.  Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Društvene mreže
Društvene mreže također mogu postavljati kolačiće na Vaše računalo. To se događa na web stranicama koje Vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ukoliko dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ gumba). Konkretni utjecaj na Vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvenu mreže te ovisi o postavkama privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama. Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama.

Kako onemogućiti kolačiće?
Ukoliko želite možete onemogućiti spremanje kolačića na Vaše računalo, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem internetskome pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć).

Dodatne informacija oko isključivanja kolačića
Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.
Više se možete informirati na sljedećim web adresama:

  • http://www.allaboutcookies.org/
  • http://www.youronlinechoices.com/hr/
  • http://www.aboutads.info/choices/